Verksamhet

Barn- och ungdomsverksamhet

Tolereds AIK är en av Göteborgs allra största barn- och ungdomsklubbar. När det är rena ungdomstävlingar i Göteborgsdistriktet så är det ofta 20% av deltagarna som är från Tolereds AIK.

Bahco Cup 2021 där vi blev bästa klubb och fick med oss en förgylld bågfil som vandringspris.

Juniorverksamhet

En bra ungdomsverksamhet gör att Tolereds AIK håller på att utvecklas till att ha största breddverksamheten för juniorer bland Göteborgsklubbarna. Vi får se vad framtiden ger.

Höstavslutning 2021, Jättemilen i Danmark med nöjda ungdomar och ledare.

Seniorverksamhet

Tolereds AIK har ingen elitverksamhet för seniorer, men har ändå en aktiv breddverksamhet. Målsättningen är att Tolered-Utby Ol-klubb ska ha dubbla lag på de stora stafetterna i Sverige (10MILA och 25-manna).

Bild från 25manna 2019 då vi hade 2 lag på plats
Under Pandemiåret 2020 ordnades det inga stafetter, då körde vi 10milautmaningen på Hisingen och bjöd in alla breddklubbar i Göteborg. Här är ett av våra 4 lag.
Klubbmästerskapet 2021 med över 100 deltagare

Veteranverksamhet

Tolereds AIK har ett troget gäng veteraner (65+ år) som är mycket aktiva. De ordnar veteran-OL 1-2 gånger per säsong på torsdagsförmiddagar. Det anordnas veteranorientering varannan vecka runt om i Göteborg av de olika klubbarna.

Tävlingsverksamhet

Tolereds AIK tävlar tillsammans med Utby IK i tävlingsalliansen Tolered-Utby Ol-klubb. Tillsammans är vi ofta 10% av deltagarna på vanliga orienteringstävlingar i Göteborgsområdet. 

Tävlingar är orienterares sätt att umgås. De flesta tävlar inte för att vinna utan hittar sin egen utmaning gentemot banan. Om du är ny inom orientering så häng med på tävlingarna. Leta upp klubbflaggan, sitt en stund före och efter ni har sprungit och säg hej till alla som kommer.

Klubbvimpeln syns tydligt, genomgång inför stafett i Alingsås 2021
Götalandsmästerskapen i sprintorientering i centrala Göteborg 2021

Arrangemang

Tolereds AIK arrangerar flera egna tävlingar varje år. Allt från motionsorienteringar till svenska mästerskap. Arrangemangen finansierar verksamheten, men ger också en möjlighet för fler att ha en aktiv roll i klubben.

Tove Alexandersson skall strax starta på SM-medel i Säve 2020 som Tolereds AIK arrangerade.
Gustav Bergman gör sig redo för start på medel-SM i Säve 2020.
Tolereds Vårmedel 2022 arrangerades vid Lillebybadet med över 900 anmälda deltagare. Tur med vädret hade vi också.

Skidverksamhet

2019 anslöt sig Tolereds AIK till Svenska skidförbundet igen. Det går nu återigen att tävla för Tolereds AIK och klubben arrangerar skidläger varje år samt enklare skidträningar i Göteborg när det finns natursnö.

Skidläger i Långberget 2021 då vi hade KM i Skidorientering

Friidrottsverksamhet

Det går att tävla för Tolereds AIK inom friidrott. Det används framför allt för traillopp. Medlemsskapet behövs också för att arrangera Tuve Trailrun varje år.