Träningar

Tisdagar = klubbträning

På tisdagar är det klubbträningen. Träningen är öppen för alla klubbmedlemmar. En person är ansvarig för att dela ut kartor och pricka av så att alla kommer tillbaka från skogen.

Upplägget på träningarna planeras utifrån mästerskap och de stora stafetterna. Alla klubbträningar annonseras under klubbaktiviteter i Eventor och har gul, orange och svart svårighetsgrad. Tisdagsträningarna arrangeras ihop med Utby IK.

Tisdagsträningarna tar sommaruppehåll och ersätts på vintern med intervallträning.

Torsdagar = barn- och ungdomsträning

Viktigaste träningstillfället för barn och ungdomar är på torsdagar. På torsdagarna håller ungdomsledarna i träningarna. Vi träffas alltid kl. 18.00, men platsen kan variera. De yngsta är ofta vid klubbstugan, medan de äldre grupperna har fler träningar på andra ställen. Ett veckobrev skickas ut varje fredag och där finns alltid samlingsplatserna med.

Gruppindelningen på torsdagsträningarna har hämtat sina namn från färgerna i Svenska Orienteringsförbundets svårighetsnivåer. Vi försöker se till att jämnåriga kompisar tränar tillsammans och därför anpassar vi nivån inom grupperna.

  • Spejare för småsyskon (hänger på grön grupp)
  • Grön för 7 – 9 år
  • Vit för 9 – 11 år
  • Gul för 11 – 13 år
  • Orange för 13 – 15 år
  • Violett för 15 – 17 år
  • Svart för 16 år och uppåt

Grupperna från orange och uppåt anpassas varje termin för att passa så bra som möjligt för ungdomarna. Vi prioriterar att hålla ihop kompisgäng och att ge alla en möjlighet att utvecklas.

Torsdagsträningarna tar sommaruppehåll under sommarlovet och de yngsta grupperna tar även ledigt i november/december.

Lördagar = distansträning (bara på vintern)

På vintern när orienteringstävlingarna tar paus så kör vi distansträning på lördagar kl. 10.00. Ibland med karta i handen och ibland bara på stigar. Alla distansträningar annonseras under klubbaktiviteter i Eventor.

Måndagsträningar

Under långa perioder har violett och svart ungdomsgrupp kört extra styrka och rörlighet på måndagar. Upplägget anpassas utifrån behoven i klubben.