Om Tolereds AIK

Tolereds AIK är en ungdoms- och breddklubb inom främst orientering. Klubben är en av Göteborgs mest aktiva orienteringsklubbar. Klubbstugan ligger i Tuve och har hela Hisingen som upptagningsområde. Tolereds AIK är enda orienteringsklubben på Hisingen. Förutom orientering är Tolereds AIK ansluten till friidrottsförbundet och till skidförbundet.

Tolered-Utby Ol-klubb

Tolered-Utby Ol-klubb bildas i december 1991 som en tävlingsallians inom orientering mellan klubbarna Tolereds AIK och Utby IK.

Tolered-Utby Ol-klubbs huvudsakliga syfte är att fungera som en gemensam tävlingsorganisation medan verksamheter som ungdom/rekrytering, tävlingsarrangemang och kartframställning sker i respektive moderklubb. Även ekonomin är separat och den som vill bli medlem blir alltså det i respektive klubb.

Under 90-talet var klubbens elit mycket framgångsrik i större sammanhang och succén kulminerade 1994 då utbyiten Jimmy Birklin blev kung på SM med guld på kort, klassisk och budkavle, då i lag med Maths Carlsson, Klas Dahlberg och Stephen Palmer.