Anmälan

En bra ungdomsverksamhet gör att Tolereds AIK håller på att utvecklas till att ha största breddverksamheten för junior bland Göteborgsklubbarna. Vi får se vad framtiden ger.

Tolereds AIK är en av Göteborgs allra största barn- och ungdomsklubbar. När det är rena ungdomstävlingar i Göteborgsdistriktet så är det ofta 20% av deltagarna som är från Tolereds AIK.

Ungdomar tränar främst på torsdagar, då det är teknikträningar. Ungdomar som börjat träna och tävla lite mer från 13 år och uppåt brukar träna över hela Göteborgsområdet.

Kartgenomgång efter en träningstävling på Björkö 2021

För de som är mellan 13-16 år finns det en ungdomsgrupp inom Göteborgs orienteringsförbund där medlemmar från alla Göteborgsklubbar är välkomna. De brukar ha en gemensam träning 1 gång i månaden och anordnar resor till Götalandsmästerskapen, Unionsmatchen, USM och Daladubbeln. Dessutom ett USM läger för 15-16 åringarna. Då tävlar man för distriktet.

5 tjejer från Tolereds AIK som representerade Göteborg på Götalandsmästerskapen i stafett 2021 i Kviberg, Göteborg

Förutom träningar är gemenskapen viktig. Vi försöker anordna ett träningsläger per termin där vi bruka hyra en klubbstuga och träna på nya områden men även ha roligt tillsammans.

Träningsläger 2021 i Borås i samband med O-Event som brukar avsluta höstsäsongen

Anmälan

För de som är 13–16 år och vill börja orientera så försöker vi anpassa till en individuell lösning för att komma i gång så fort som möjligt. Ibland kan det vara att hänga på nybörjarkursen, ibland att börja direkt i de vanliga grupperna. Om man kommer in som 15–16-åring är det bra att tycka om löpning för att gå till de vanliga grupperna. Annars kan det vara bättre att hänga på en nybörjarkurs för vuxna och fortsätta med klubbträningar.

Anmäl dig till kursen för barn och ungdomar så hjälper vi dig till rätt ställe. Om du vill dela med dig av din bakgrund och/eller målsättning så skriv en kommentar.

Fyll i formuläret nedan för att registrera dig. Informationen används för registrering i Riksidrottsförbundets IT-system, IdrottOnline.