Anmälan

Tolereds AIK är en av Göteborgs allra största barn- och ungdomsklubbar. När det är rena ungdomstävlingar i Göteborgsdistriktet så är det ofta 20% av deltagarna som är från Tolereds AIK.

Barn och ungdomar tränar främst på torsdagar. Då är det teknikträningar. De yngsta brukar vara vid klubbstugan och de något äldre håller sig oftast på Hisingen. Ungdomar som börjat träna och tävla lite mer från 13 år och uppåt brukar träna över hela Göteborgsområdet.

Kartgenomgång efter en träningstävling på Björkö 2021

För de som är mellan 13-16 år finns det en ungdomsgrupp inom Göteborgs orienteringsförbund där medlemmar från alla Göteborgsklubbar är välkomna. De brukar ha en gemensam träning 1 gång i månaden och anordnar resor till Götalandsmästerskapen, Unionsmatchen, USM och Daladubbeln. Dessutom ett USM läger för 15-16 åringarna. Då tävlar man för distriktet.

5 tjejer från Tolereds AIK som representerade Göteborg på Götalandsmästerskapen i stafett 2021 i Kviberg, Göteborg

Förutom träningar är gemenskapen viktig. Vi försöker anordna ett träningsläger per termin där vi bruka hyra en klubbstuga och träna på nya områden men även ha roligt tillsammans.

Träningsläger 2021 i Borås i samband med O-Event som brukar avsluta höstsäsongen

Anmälan till nybörjarkurs

Vårens kurs 2023 startar 23/3 och pågår under 5 torsdagar (med uppehåll för skärtorsdagen 6/4), samt en ungdomstävling (datum kommer).

Nybörjarkursen går på torsdagar kl 18-19 i samband med våra ordinarie ungdomsträningar för de yngre grupperna. I nybörjarkursen lär vi ut grunderna i orientering. Vi kommer att ha övningar på lite olika nivå så att de som är lite äldre, och kanske har hunnit prova orientering i skolan, skall kunna avancera lite fortare. Efter avslutad kurs fortsätter barnen att träna med våra ordinarie träningsgrupper och placeras i lämplig grupp avseende ålder och hur mycket de lärt sig.

Vi förutsätter att ni föräldrar är med på träningarna och stöttar era barn till de känner sig trygga nog att träna själva. Nybörjarkursen vänder sig till barn födda 2016 eller tidigare (från året då man fyller 7 år). 

Vid första tillfället delar vi in barnen i mindre grupper utifrån ålder och ni kommer att tilldelas ledare för varje grupp.

Kostnad för nybörjarkursen är 500 kr och omfattar medlemskapet i vår förening för 2023 samt kursboken “Full koll 1 – från grön till gul”. Kursavgiften betalas in till bankgiro 5064-2982, ange ange barnets namn samt “Nybörjarkurs 2023” vid betalning.

Fyll i formuläret nedan för att registrera dig. Informationen används för registrering i Riksidrottsförbundets IT-system, IdrottOnline.